ترکیبات تشکیل دهنده عطر چیست ؟

ترکیبات تشکیل دهنده عطر

ترکیبات تشکیل دهنده عطر چیست : عطر مایع ای است  که از ترکیب اسانس های طبیعی و مصنوعی که دارای بوی خوش می باشند ساخته می شود .اسانس طبیعی  عطرهای گیاهی و حیوانی در طبیعت ومحیطی که ما زندگی می کنیم  موجود می باشد ولی اسانس های مصنوعی با مواد شیمیایی تولید می شوند .در ادامه مقاله در هلسانا بیشتر به  منابع و مواد موجود در عطر میپردازیم .

ترکیبات گیاهی

از زمان های بسیار دور  گیاهان به عنوان منابع اسانس و ترکیبات معطر مورد استفاده قرار میگرفته است می‌شود. یکی از بزرگترین منبع در تأمین مواد معطر در صنعت عطرسازی  گیاهان می‌باشند. این مواد معطر از همه ی  قسمت‌های مختلف گیاه می‌تواند باشد. هر  گیاه ممکن است بیش از یک ماده معطر  داشته باشد، مثلا  دانه گشنیز نسبت به ساقه و برگ آن بوی کاملاً متفاوتی دارد. برگ‌های نارنج، شکوفه‌های آن، و پوست میوه اش هر کدام بو و عطر متفاوتی دارند. منابع طبیعی گیاهان بسیار زیاد میباشد که ما در این مقاله بطور مختصر تعداد کمی  از آنها نام میبریم .

برگ و شاخه

از برگ‌ها و شاخه‌های بعضی گیاهان نیز استفاده می‌شود. برگ اسطوخودوس، نعنای هندی ، مریم گلی، گل بنفشه، رزماری و برگ‌های مرکبات، به اصطلاح، باعث ایجاد بوی سبز در عطر می‌شوند. گاهی اوقات علت اضافه کردن برگ ها در نُت‌های عطرها ارزش بالایی پیدا می‌کنند، برگ‌هایی مانند گوجه فرنگی و کاه از این جمله هستند.

گلها

بزرگترین و بیشترین منبع ساخت رایحه‌های معطر گلها  می‌باشند،گل‌هایی مانند مریم، رز، سرخ، مگنولیا، یاس وابریشم ،میخک

ترکیبات تشکیل دهنده عطر
ترکیبات تشکیل دهنده عطر

چوب درختان

چوبها در صنعت عطرسازی به عنوان تأمین کنندۀ نُت های پایه و اصلی هستند، برخی از درختانی که چوب آنها در صنعت عطر و ادکلن سازی مورد استفاده قرار میگیرند بسیاری زیاد هستند که شامل: صندل، رز وود، سدر، عود، سرو و کاج ، چوب آگار ، درخت توس یا غان ، می باشند

میوه‌ها

برخی میوه ها برای صنعت عطر سازی بوی نا مناسبی دارند مثل سیب تازه که از آن استفاده نمیشود و بطور مصنوعی ساخته میشوند .بیشتر میوه‌هایی که بطور معمول استفاده می‌شوند مانند مرکباتی نظیر پرتقال، نارنج، لیمو ترش و لیمو شیرین، ترکیبات معطرشان از پوست آن‌ها استخراج میشود.

منابع حیوانی

بخش بزرگی دیگر از مواد تشکیل دهنده عطر ها منابع حیوانی بوده که از گذشته تا به امروزاستفاده میشود . منابعی مانند مشک ، عسل ، کاستوریوم و عنبر مهم ترین مواد حیوانی و طبیعی برای ساخت انواع عطرهای با رایحه های متفاوت هستند . عطرهایی که در دنیا با این مواد اولیه ساخته  می شوند بسیار گران قیمت و خاص بوده و رایحه های نابی را به مصرف کنندگان القا می کنند .با اینکه کیفیت این منابع بسیار زیاد است اما در حال حاضر به دلیل در معرض انقراض بودن گونه های جانوری و مقرون به صرفه نبودن ،از منابع حیوانی استفاده نمیشود در نتیجه از محصولات مصنوعی بجای آنها استفاده میکنند  میشه گفت دیگر حق استفاده از این  مواد معطر را ندارند .

مشک

همان ماده ی معطری که از نافه آهوی ختن گرفته می‌شود.اما  امروز بیشتر به صورت آزمایشگاهی ساخته می شود . شک جزو مواد معطری است که عمدتا نت پایه عطرهای درجه یک را می سازد.

 کاستوریوم

ماده ای که از کیسه سگ آبی آمریکای شمالی به دست می‌آید که این حیوان با انتشار این بو قلمرو خود را معین میکند.این ماده  بوی تند و چرمی دارد . دربرخی  کشورها این رایحه بسیار پرطرفدار بوده و عطرهای ساخته شده از آن نسبتا گران قیمت و خاص هستند .

عنبر سائل

ماده ای بسیار ارزشمند و گران است که در دستگاه گوارش نهنگ عنبر ساخته شده و در اثر فرایندهای شیمیایی طولانی مدت به ماده ای با رایحه ای بی نظیر تبدیل می شود . این ماده را می توان در واقع جزو معدود منابع حیوانی به حساب آورد که برای دست یابی به آن به مرگ حیوان نیاز نیست چون که در قالب استفراغ نهنگ از بدن این حیوان خارج می شود.. همچنین این ماده را به عنوان طلای شناور در آب های گرمسیری کره زمین می شناسند و بسیار کمیاب و گران قیمت نیز می باشد .رایحه آن متمایل به شیرین و خاکی می باشد و از آن جهت ثبیت کننده عطرهای لوکس استفاده می شود .پیشنهاد میکنم مقاله بهترین شرایط برای نگهداری عطر و ادکلن را نیز مطالعه کنید.

مواد مصنوعی تشکیل دهنده ترکیبات عطر ها

آلدهید :

آلدهید ها جزو مواد مصنوعی و ترکیبات آلی هستند که برای ساخت مواد شیمیایی مختلفی از جمله عطر ها مورد استفاده قرار می گیرند . این مواد با ایجاد ترکیبات مختلف پتانسیل ایجاد رایحه های مختلف و خوشبویی را دارا می باشند . ورود این ماده در سال ۱۹۰۵ به دنیا عطر سازی انقلابی را برای تقویت رایحه عطرهای معروف دنیا ایجاد کرد .

بنزوئین

یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان یکی از منابع عطرسازی در تولید انواع عطرهای و داروها ، مواد طعم دهنده وجود دارد.

حلال

در ترکیبات عطر ها حلال بخش بسیار مهمی است. برای رقیق‌کردن اسانس ها از حلال ها استفاده میشود . الکل خالص به‌همراه مقدار زیادی آب یکی از رایج‌ترین حلال ها به شمار می‌رود. از آنجایی که الکل به‌سرعت تبخیر می‌شود، کمک‌کننده خوبی برای پخش بوی عطر است عضو ثابت ترکیبات همه ی عطرها  است. از طرف دیگر چون خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و تا حدودی از رشد باکتری جلوگیری می‌کند.

تثبیت کننده

یکی دیگر از موادی که نقش کلیدی در ترکیبات صنعت عطر سازی استفاده میشود تثبیت کننده است. از آنجایی که ماندگاری بوی عطر ها برای افراد مهم است با استفاده از تثبیت کننده ها سرعت فرار بودن عطرها را کاهش میدهند تا ماندگاری آنها بالا رود . روغن گرفته‌شده از حیوانات و گیاهان و همچنین روغن های مصنوعی تولیدشده در کارخانه‌ها ، مشک عنبر در دسته تثبیت کننده ها قرار دارند

 

دسته‌بندی عطر
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت