فوت و فن روش دکلره کردن مو
از مهم ترین و پر طرفدارترین لوازم آرایشی مو، بی رنگ کننده مو یا دکلره کننده مو می باشد. از این ماده برای از بین بردن پیگمنت های مو یا روشن کردن مو استفاده می شود. بی رنگ کننده مو حاوی مواد قلیایی و هیدروکسید پر اکساید است و ملانین یا رنگ دانه های مو اکسید می کند. این عمل تا 3 درجه مو را از رنگ طبیعی خود روشن می نماید.
البته شایان ذکر است که دکلره های قوی تری نیز وجود دارد که حاوی ماده تقویت کننده آمونیم و پرسولفات می باشند و برخی انواع دیگر بی رنگ کننده مو حاوی پیرو سولیفیت سودا است که به محلول قلیایی اضافه می گردد. گرمای حاوی از ترکیب این مواد سبب بی رنگ کردن مو ها می شود.
از بی رنگ کننده مو چه زمانی استفاده می شود؟
از بی رنگ کننده مو رمانی استفاده میشود که بخواهید رنگ موی خود را از رنگ تیره به رنگ روشن مثل بلوند تغییر دهید. علاوه بر آن برای کم رنگ کردن موهای زائد صورت و بدن هم استفاده می شود.
بی رنگ کننده مو چه کاری از انجام می دهد؟
کاملا مشخص است که دکلره یا بی رنگ کننده مو چگونه کار میکند. با استفاده از دکلره، موهای شما بی رنگ میشود، سپس بر روی موهای بیرنگ، میتوانید رنگ جدیدی را اجرا کنید. رنگ موهای فعلی شما اعم از طبیعی و مصنوعی، سبب میشود در هنگام پذیرش رنگ جدید، با مشکل رو به رو شوید که البته بسیاری از آن ها ناخواسته اتفاق میافتند.
رنگ هم مانند ماده شیمیایی دارای عناصری است که به هنگام ترکیب شدن، همیشه به چند رنگ پایه یعنی قرمز، زرد، آبی، سیاه و سفید تجزیه میشود.
وقتی که میخواهید موهای خود را رنگ کنید، با دانستن رنگ پایه مو، ممکن است آن رنگ به رنگهایی مانند آبی، قرمز و زرد تجزیه شود و بر روی موها، هالههایی به رنگ زرد و قرمز ایجاد کند.
رنگ آبی به خاطر طول موج بسیار پایینش اغلب از روی موها به سرعت پاک میشود اما قرمز و زرد سماجت بیشتری دارند.
برای این که این مشکلی در رنگ موی جدید پیش نیاید موها باید دکلره شوند. این مشکل در رنگ موهای روشن بسیار سخت تر است. شاید بتوان با استفاده از مواد ضد زردی و قرمزی مانند اکسیدان های مخصوص و شامپوهای خاص در رنگهای تیره، زردی و قرمزی را کنترل کرد و از بین برد، اما در رنگ موهای روشن به هیچ عنوان اینگونه نیست.
بیشتر بخوانبد >> تونر مو چیست و چه کاربردی دارد؟
پود دکلره در بازار بیشتر در ۲ نوع رنگی به فروش می رسد که در همه مغازه ها و فروشگاه های لوازم آرایشی وجود دارد، البته انواع مایع و کرمی دکلره و روشن کننده هم وجود دارد که انواع ضعیفی هستند و نمی توانند پایه مو را به سفیدی کامل و پایه ۱۰ برسانند. پودر دکلره آبی رنگ که نوع قوی است و برای موهای ضخیم و تیره استفاده می شود و پودر دکلره سفید که نوع ضعیف است و برای موهای آسیب دیده و با رنگ طبیعی روشن مناسب است.
آشنایی با پایه های دکلره مو
رنگ موها را از تیره ترین درجه تا روشن ترین درجه به ۱۰ پایه تقسیم می کنند که از مشکی که پایه یک است تا بلوند سفید که پایه ۱۰ است را در بر می گیرد. بر اساس این تقسیم بندی که رایج ترین نوع آن است، بر اساس رنگی که انتخاب می کنید، پایه موها را باید با دکلره کردن به حد نصاب آن برسانید.
البته اگر رنگ طبیعی موها روشن باشد، لازم نیست تا پایه 3 تا 4 را دکلره کنید چون با همان رنگ مو و اکسیدان رنگ باز می کند ولی اگر رنگ موها خیلی تیره است، برای پایه های اول هم باید رنگ موها را با دکلره روشن تر کنید. ۱۰ پایه دکلره مو (یعنی بعد از دکلره کردن، رنگ موها به رنگ های زیر در می آید) عبارتند از:
پایه 1 : قرمز
پایه 2 : قرمز نارنجی
پایه 3 : نارنجی قرمز
پایه 4 : نارنجی
پایه 5 : نارنجی زرد
پایه 6 : زرد نارنجی
پایه 7 : زرد
پایه 8 : زرد روشن
پایه 9 : زرد خیلی روشن
پایه 10 به بالا :پلاتینه تا سفید
درباره این پایه که چه رنگ هایی برای این پایه های مناسب هستند. معمولا برای رنگ های تیره غیر از مشکی، مانند انواع قرمز و قهوه ای تیره، لازم است که پایه دکلره موها به ۱ تا ۴ برسد و برای رنگ های روشن تر غیر از انواع تناژ بلوند، لازم است پایه دکلره موها به ۵ تا ۷ و برای رنگ موهای طلایی، فانتزی و بلوند تا سفید و پلاتینی، لازم است پایه مو به ۸ تا بالاتر برسد.
اما رساندن موها به هر کدام از این پایه ها، نیاز به اکسیدان مخصوص با درجه مشخصی دارد.
برای فرایند دکلره کردن چه ابزار و موادی نیاز دارد؟
انواع اکسیدان با درجه های مختلف، انواع پودر های دکلره، رنگ مو، شامپو تثبیت کننده رنگ مو و دکلره، پیش بند، روپوش مخصوص رنگ، شانه ی دم باریک، شانه ی دندانه درشت و پنبه، کاسه ی رنگف برس رنگ، اپلیکاتور، کرم محافظ پوست، ماسک و دستکش مورد نیاز می باشد.