ریباندینگ مو چیست ؟ و چه مزایا و معایبی دارد ؟ موهای مرتب و خوش حالت، تاثیر بسیاری در زیبایی و جذابیت چهره دارند. امروزه روش های مختلفی برای حالت دادن به موها وجود دارد. یکی از راهکارهای ویژه و دائمی برای صاف شدن موها، ریباندینگ کردن موها است .
ریباندینگ مو ، صافی مو به روش ژاپنی می باشد. احتمالا تا به حال در فیلم یا سریال های ژاپنی، موهای بازیگران ژاپنی را دیده باشید که کاملا صاف، براق و شلاقی است. این روش صافی مو تنها 25 سال است که به ثبت رسیده است.
ریباندینگ کردن موها، تا 80% صافی را به موها می بخشد. البته میزان درصد صافی، کاملا بستگی به جنس موهای شما نیز دارد. البته در نظر داشته باشید که اگر قبلا روی موهای خود رنگ، مش و هر کاری که با مواد شیمیایی باشد را انجام داده باشید، نمی توانید از روش ریباندینگ مو برای صاف کردن موها استفاده کنید. در ادامه با مجله زیبایی هلسانا همراه باشید تا معایب و مزایای ریباندینگ کردن موها را بررسی کنیم.
مزایای ریباندینگ مو چیست؟
- صاف شدن دائمی موها بر خلاف سایر روشها
- بهبود وضعیت ظاهری موها
- صاف ماندن موها در هنگام عرق کردن، رفتن به حمام یا سونا و قرار گرفتن در مقابل باد
- صرفه جویی در زمان جهت مرتب کردن روزانه موها
معایب ریباندینگ مو
ضعیف و حساس شدن موها : اگر موهای به شدت حساس یا آسیب دیده داشته باشید، ممکن است پس از ریباندینگ، موهایتان ضعیف، خشک یا آسیب دیده شود.
آسیب دیدن پوست کف سر : در صورتی که در هنگام انجام ریباندینگ، دقت کافی نداشته باشید، ممکن است میزان گرمایی که برای صاف کردن موها با ریباندینگ استفاده می شود، باعث سوختن یا آسیب دیدن پوست کف سر شود. همچنین، مواد شیمیایی نیز می تواند سبب التهاب یا حساسیت پوست کف سر نیز بشود.
نیاز به تمدید ریباندینگ : با توجه به جنس موها، حداقل هر 6 ماه یکبار باید ریباندینگ موها را تمدید کنید که این کار، هزینه و وقت زیادی را می طلبد و ممکن است در طول زمان، باعث ضعیف شدن بافت موها شود.
ریزش موها : مواد شیمیایی استفاده شده در هنگام ریباندینگ، می تواند سبب ریزش موها یا تعضیف ریشه موها شود.
کم شدن میزان صافی موها : اگر موهای بسیار فر داشته باشید و بعد از ریباندینگ با خوبی از موها مراقبت نکنید، ممکن است صافی موها در اثر ریباندینگ، کم تر شود.
روش ریباندینگ کردن مو
ابتدا موها را با استفاده از یک شامپوی مخصوص صافی مو میشویند. بعد از اینکه کاملا موها خشک شده به وسیله سشوار باقی رطوبت موها را میگیرند و موها را تقسیم بندی میکنند. مواد را در لایههای نازک به حالت طناب کشی به موها زده و شانه میکشند و سپس لایه بعد؛ به این ترتیب تمام مو را به مواد آغشته میکنند.
سپس با کشیدن پلاستیک نازکی به موها به مدت نیم تا یک ساعت به موها استراحت میدهند. بعد از آن و با چک کردن مو، موها را با آب گرم بدون شامپو یا نرم کننده شستشو داده تا مواد صافی مو کاملا از روی مو پاک شوند. مجددا موها با سشوار خشک شده و به وسیله یک محلول کراتینه مورد شست و شو قرار میگیرند.
در این بخش موها را در لایههای نازک با حرارت ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه اتو میکشند. باید بدانید که در این قسمت مو را به هر شکلی اتو کنید همان طور میماند. در این مرحله موها مجددا تقسیم بندی شده و ماده خنثی کننده به مدت نیم ساعت بر روی موها قرار میگیرد.
این ماده سبب بازسازی پیوندها و تغییر ساختار مو میشود. در نهایت و پس از یک ربع موها شسته شده و از سرم تقویتی برای موها استفاده میشود. پروسه زمانی ریباندینگ حداقل ۴ ساعت بوده و فقط در یک مرحله انجام میشود.
مقایسه ریباندینگ با کراتینه کردن موها
- هزینه مواد اولیه کراتینه کردن موها، از ریباندینگ ارزانتر است.
- مدت زمان مورد نیاز برای ریباندینگ کردن موها، از کراتینه کردن موها بیشتر است.
- ریباندینگ کردن موها نیاز به تخصص بیشتری برای جلوگیری از آسیب رسیدن به موها دارد و در واقع میزان ریسک آسیب دیدن موها با ریباندینگ، از کراتینه کردن موها بیشتر است.
- قیمت ریباندینگ از کراتینه بیشتر است .
- دائمی بودن صافی موها در روش ریباندینگ کردن موها
- در روش ریباندینگ کردن آسیب شیمیایی کمتری به موها می رسد.
- ریباندینگ کردن مو روی موهای رنک شده و دکلره شده امکان پذیر نیست و باید از کراتینه استفاده شود.
اما سخن آخر :
اگر به دنبال صاف کردن موهای خود به صورت دائمی هستید ریباندینگ مو یا صافی مو به روش ژاپنی مناسب شماست. فقط توجه داشته باشید استفاده از این روش باید توسط افرادی که دوره دیده هستند انجام شود. ریباندینگ به افرادی که قصد صافی دائم موهای خود را دارند توصیه میشود، اما برای کسانی که صرفا میخواهند موهای خشک و زبر خود را درمان کنند و حالت دار بودن موهای خود را دوست دارند کراتینه کردن توصیه میشود.