پیلینگ صورت چیست ؟ پیلینگ صورت یا همان لایه برداری صورت، علاوه بر تمیز کردن پوست از آلودگیهای محیط به جوانسازی و شاداب بودن پوست صورت نیز کمک بسیاری زیادی میکند. استفاده از این روش تاثیر فوق العادهای بر سلامت پوستتان خواهد داشت.
پیلینگ روشی است که طی آن لایه ی خارجی پوست تان دچار یک خوردگی خواهد شد و در نهایت لایه برداری تا حدود عمیقی، صورت خواهد گرفت. در این روش پوست شما پس از لایه برداری فرصت ترمیم را به خود خواهد داد و سلولهای سالم جدیدی را تولید میکند.
در واقع به این وسیله سطح لایه بیرونی یا همان لایه شاخی پوستتان طراوت و یکدستی خاصی را تجربه میکند و شما با از بین بردن لایه شاخی که پیر و اکسید شدهاست، فرصت ترمیم و ایجاد یک لاسه بیرونی جدید را خواهید داد که در نهایت منجر به داشتن پوستی شاداب و زیبا میشود. حال متوجه شدید پیلینگ صورت چگونه انجام میشود ، بهتر است با انواع آن نیز آشنا باشید.
انواع لایه برداری پوست
یک نوع تقسیم بندی براساس نوع عامل لایه برداری وجود دارد :
۱- پیلینگ شیمیایی :
لایه برداری شیمیایی به معنی تخریب و برداشت کنترل شده لایه هایی ازپوست بواسطه ترکیبات شیمیایی با هدف محو آثار باقیمانده از جوش وآکنه،بثورات جلدی، کک ومک وانواع لکه های پوستی است. تاثیر پیلینگ بسته به عمق آن از یک روز تا دو هفته به طول می انجامد و پس از دوره پوسته ریزی، پوستی جدید جایگزین می گردد.
عمق پیلینگ به غلظت ماده مصرفی، تعداد دفعات مصرف ومدت زمانی که روی پوست می ماند، بستگی دارد. از مواد مورد استفاده می توان به سالسیلیک اسید، اسید لاکتیک، اسید کربولیک (فنل) اسید تری کلرواستیک، رزور سینول، اسیدرتینوئیک اشاره نمود .
۲- پیلینگ مکانیکی:
که طی آن به وسیله وسایل الکترومکانیکی خاصی پوست ساییده می شود و در رفع اسکار های عمیق تر ناشی از آکنه کاربرد بیشتری دارد.
۳- پیلینگ لیزری :
که در سالهای اخیر صورت می گیرد در حال حاضر از دو نوع لیزر برای لایه برداری استفاده می شود. لیزر دی اکسید کربن، لیزر اربیم یاگ که در این دو نوع لیزر از خواص تخریب سلولهای پوست توسط لیزر برای لایه برداری پوست استفاده می شود.
پیلینگ شیمیایی
از آنجایی که لایه بردارهای شیمیایی قدرت سایشی بسیار بالایی دارند، بهتر است تحت نظارت پزشک مصرف شوند. همچنین توجه داشته باشید که از این روشها تنها ۲ الی ۳ بار در سال استفاده نمایید. چرا که استفاده بیشتر آن میتواند برای پوست شما، آسیبزا باشد.
در این روش که یکی از انواع پلینگ صورت است، از یک محلول شیمیایی بر روی لایه بیرونی پوستتان استفاده می شود که باعث میشود پس از اتمام دوره مصرف، پوستی نرم و صاف داشته باشید. از لایه برداری و پیلینگ شیمیایی برای درمان چین و چروک و تغییر رنگ پوست در کنار از بین بردن جای زخم و آکنه استفاده می شود.
پیلینگ شیمیایی را میتوانید برای اعماق مختلفی از پوستتان استفاده کنید و از عمق کم تا متوسط و زیاد این روش پاسخگوی نیاز پوستی شما خواهد بود. این نوع از لایه برداری، روشهای مختلفی دارند که در ادامه برخی از آنها برای شما شرح داده شدهاست. اما توجه داشته باشید تمامی این روشها احتیاج به نظارت و مشورت پزشک متخصص خواهند داشت.
نحوه استفاده از پیلینگ صورت با کرم لایه بردار
نحوه استفاده از پیلینگ صورت با کرم لایه بردار بسیار ساده است، فقط کافیست با توجه به نوع پوست خود، لایه بردار، انواع ماسک صورت آبرسان، اسکراب لایه بردار، جوان کننده و … را از فروشگاههای معتبر تهیه کنید و به در کنار روتین پوستی روزانهای که دارید، به طور منظم از آن استفاده نمایید.
حتما دقت داشته باشید برندهایی که برای استفاده انتخاب میکنید معتبر و شناخته شده باشند. برای مثال میتوانید به مارکهای پرطرفدار ایرانی که در بازار موجود هستند نیز به عنوان گزینههای خرید، توجه داشته باشید. توجه داشته باشید که بهترین مارک های لایه بردار ها و آبرسان های موجود در بازار در فروشگاهی اینترنتی هلسانا موجود می باشد.
پیلینگ صورت چه تاثیری بر روی پوست دارد؟
پیلینگ صورت در درجه اول باعث بهبود ظاهر کلی پوست میشه. زیرا در بهترین شرایط هم، پوست صورت در اثر پیری و قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مقداری آسیب دیدگی خواهد داشت. به طور کلی پیلینگ صورت دارای تاثیرات زیر بر روی پوست خواهد بود:
کاهش زخمهای سبک و سطحی پوست
از بین بردن چین و چروک و خطوط ریز پوست
درمان اختلالات رنگدانه پوست به ویژه لکههای قهوهای و خاکستری مایل به قهوهای که ممکنه در قسکتهای مختلف صورت ظاهر بشن
درمان آسیبهای ناشی از نور خورشید
ملاسما
بهبود کلی سطح پوست و افزایش شادابی و طراوت پوست
جوانسازی پوست صورت
عوارض پیلینگ صورت چیست؟
پیلینگ شیمیایی پوست صورت ممکنه عوارض جانبی و خطراتی هم برای پوست به همراه داشته باشه که میشه به موارد زیر اشاره کرد:
قرمری، خارش و تورم پوست: اولین عاضه جانبی بعد از پیلینگ شیمیایی صورت، قرمزی پوست هست که این مشکل بعد از یک لایه برداری شیمیایی متوسط تا عمیق، ممکنه تا چند ماه بر روی پوست باقی بمونه.
ایجاد جای زخم: گاهی اوقات هم ممکنه بعد از پیلینگ شیمیایی صورت، جای زخم و اسکار روی پوست باقی بمونه که در این موارد برای نرم کردن و درمان این اسکارها، آنتی بیوتیک و داروهای استروئیدی تجویز خواهد شد.
تغییر رنگ پوست: بعد از لایه برداری شیمیایی پوست ممکنه تغییر رنگ پوست از متوسط تا سبک رو بر روی پوست خود مشاهده کنید. تیره شدن پوست نسبت به رنگ طبیعی پوست از جمله عوارض جانبی بعد از پیلینگ صورت شیمیایی سطحی هست؛ در حالی که بعد از پیلینگ صورت شیمیایی عمیق، ممکنه کاهش رنگدانه بیشتر برای پوست ایجاد بشه و گاهی اوقات هم این تغییرات رنگ پوست بعد از پیلینگ صورت ممکنه دائمی باشند.
عفونت: لایه برداری شیمیایی پوست صورت ممکنه باعث ایجاد عفونت باکتریایی، ویروسی یا قارچی بشه و حتی میتونه باعث رشد مجدد و شعله ور شدن ویروش تبخال روی پوست بشه.