درمان آکنه با رژیم غذایی : آکنه شایع ترین بیماری پوستی است که میلیون ها نفر در سطح جهان را تحت تاثیر قرار می دهد . ترشح بیش از حد غدد چربی ،هورمون ها ، باکتری ها و تکثیر بیش از حد سلول های فولیکول از جمله عوامل اصلی ایجاد آکنه هستند .تا مدت ها تصور می شد ارتباطی بین آکنه و رژیم غذایی وجود ندارد اما اخیرا شواهد به نفع وجود ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه سنگینی می کند .
در حالی که در حال حاضر درمان قطعی و بدون بازگشت برای آکنه وجود ندارد و محدوده درمان شامل داروهای خوراکی تجویزی شامل آنتی بیوتیک ها ، قرص های جلوگیری از بارداری و کرم ها و ژل های موضعی است تغییر سبک زندگی می تواند باعث کاهش علایم شده و از بروز آکنه های جدید پیشگیری کند .پس درآخر این مقاله در هلسانا همراه ماه باشید تا شما را با درمان آکنه با رژیم غذایی آشنا کنیم.
مصرف مواد غذایی التهاب زا را متوقف کنید
مواد غذایی که در درمان و کاهش آکنه موثر هستند حاوی ترکیبات کاهنده التهاب هستند و مواد غذایی تشدید کننده آکنه حاوی ترکیبات التهاب زا . آکنه یک بیماری پوستی التهابی است و خوردن مواد غذایی که باعث التهاب در بدن می شود آکنه شما را بدتر خواهد کرد .
بیایید یک بار دیگر نحوه شکل گیری جوش را مرور می کنیم :
سلول های مرده پوست با سبوم و چربی پوست ترکیب شده و در منافذ پوست به دام می افتند .
غذای مورد علاقه باکتری ها آماده است و باکتری ها به طور فزاینده رشد می کنند. در حالت عادی این باکتری ها در سطح پوست شما و همه افراد وجود دارند و مشکلی ایجاد نمی کنند مشکل زمانی آغاز می شود که این باکتری ها توسط سبوم و سلول های مرده تغذیه می شوند .
تحریک ایجاد شده توسط باکتری ها سیستم ایمنی را فعال می کند .
عملکرد سیستم ایمنی بدن شما موجب التهاب می شود .
و شما نقطه ای قرمز یا صورتی رنگ و گاه دردناک را روی صورتتان مشاهده می کنید .
بهترین راه برای درمان آکنه از طریق رژیم غذایی کاهش مصرف موادی است که با ایجاد التهاب این چرخه را تقویت می کند .دریافت مواد التهاب زا درحالی که سعی می کنید با آکنه مبارزه کنید مانند نوشیدن نوشابه انرژی زا هنگام خواب است ! چیپس ، سیب زمینی سرخ شده و برگرها مثال هایی از این دست غذاهاست . رشد تصاعدی آکنه بزرگسالان ، در آمریکا که میزان مصرف غذاهای سرخ شده و فست فود در آن بالاست موید این موضوع است .
برای درمان آکنه با رژیم غذایی چربی های سالم بخورید
یک رژیم کاهش دهنده آکنه غنی از چربی های سالم و فاقد روغن های التهاب زاست . دوباره کلمه التهاب زا ! همه مواد غذایی که باعث التهاب می شوند می بایست از یک رژیم ضدآکنه حذف شوند . تصور کنید پوست شما یک انبار مهمات و مواد منفجره است و برای انفجار نیاز به یک جرقه دارد و هر گونه التهاب جرقه این انفجار خواهد بود .
روغن هایی که باید در یک رژیم درمان آکنه مصرف شوند عبارتند از : روغن ماهی ، روغن زیتون و روغن آووکادو.
حتما درباره نسبت امگا 3 و امگا 6 در بدن شنیده اید . امگا 3 با خاصیت ضدالتهابی قوی یک ضد آکنه فوق العاده است . نسبت امگا 3 به امگا 6 در بدن اجداد ما 1 به 1 بوده و امروز این نسبت در برخی افراد حتی به 1 به 16 هم می رسد .
شکر را حذف کنید
یکی از مضرترین ترکیبات برای پوست شما که تقریبا در هر ماده غذایی پنهان است . شکر و همه مواد غذایی با شاخص گلایسمی بالا باعث بالا رفتن قند خون می شوند و بدن برای کنترل اوضاع شروع به ترشح هورمون انسولین می کند و با ترشح این هورمون مقدار زیادی از ترکیبات شیمیایی غیر نرمال دیگر در بدن آزاد می شود که در بدن ایجاد التهاب می کند . التهاب مزمن ناشی از قند اضافی در بدن علاوه بر ایجاد آکنه ، باعث کاهش کلاژن و الاستین پوست شده و نتیجه آن عمیق شدن چین و چروک پوست خواهد بود .
هورمون دیگری با ساختار مولکولی مشابه انسولین، (IGF-1) یا فاکتور رشد انسولین است که با انسولین ترشح می شود . ثابت شده این هورمون با بزرگتر شدن منافذ ، چربی پوست و افزایش شدت و بروز آکنه مرتبط است که همه این موارد آکنه شما را بدتر خواهد کرد . چربی و سلول های مرده پوست که در منافذ به دام می افتند باکتری های ایجاد کننده آکنه را تغذیه می کند و شما التهاب ناشی از این فرایند را به صورت آکنه می بینید .
بنابراین مهم ترین تغییری که باید در رژیم غذایی تان ایجاد کنید حذف شکر است . این ماده آب زیر کاه در بسیاری از مواد غذایی که فکرش را هم نمی کنید حضور دارد پس مراقب باشید .
غذاهای با شاخص گلایسمیک پایین بخورید
گفتیم چگونه با مصرف قندهای ساده مثل شکر انرژی به سرعت در اختیار بدن قرار می گیرد و بدن مجبور به ترشح انسولین می شود .همه کربوهیدرات ها حاوی قند هستند . میزان GI یا شاخص گلایسمیک هر غذا تاثیر غذا را بر قند خون بدن نمایش می دهد،خوردن غذاهایی با GI بالا سبب بالا رفتن بیشتر قند خون نسبت به غذاهایی که GI پایین دارند، می شود .
مقدار GI از یک تا 100 واحد اندازه گیری شده است GI گلوکز خالص برابر 100 واحد است مقادیر GI برخی غذاهای سرشار از کربوهیدرات اندازه گیری شده اند برای مثال GI 50 مشخص کننده غذایی است که اثر آن بر قند خون نصف اثر گلوکز خالص است. مواد غذایی با شاخص گلایسمی بالا سریع تر قند خون را بالا برده و همان فرآیندی که درباره مصرف شکر گفتیم تکرار می شود .